torsdag 28. oktober 2010

Ny turbok

Helle Naturfoto er en aktiv naturfotoforening. Nylig har vi avsluttet en naturmangfoldutstilling og nå er det klart for en ny bokutgivelse. Sammen med Kragerø turistforening og Havrefjell turlag har vi nå laget en flott praktbok om turområdene sørvest i Telemark og litt i Aust Agder.


Boka blir lansert i begynnelsen av november og har blitt jobbet med i over 2 år.


Gjennom området boka tar for seg går det en flott merket turløype. Stien går for det meste i helt uberørt natur og kvalifisert villmark. Her må man ha med telt for å overnatte.


Typisk for området er svåfjell og mange vann.


Et slikt terreng innbyr til turer og mange flotte overnattingsplasser.



Her fant jeg frem noen arkivbilder som ikke er i boka. Bildematerialet i boka er samlet inn fra en utvelgelse av det beste Helle Naturfoto har i sine arkiver fra området. I tillegg finnes det noen gamle sort hvitt bilder og en anerkjent kunstner har også illustrert noen gode gamle historier.  

Les mer om boka her . . . .


onsdag 6. oktober 2010

Fotoutstilling, Naturmangfold i Kragerø

Årets flotteste naturopplevelse innendørs påstår vi. Helle Naturfoto inviterer til fotoutstilling. Temaet er Naturmangfold i Kragerø. 
I og med det er det internasjonale naturmangfoldåret i år og Helle Naturfoto er 20 år tenkte vi at det ville være fint og invitere og vise frem det rike naturmangfoldet i Kragerø.


Åpningen var 5 oktober. Her poengterte vi at vi har mye flott naturmangfold å ta vare på.
I Kragerø har det vært mange små og store byggeprosjekter de senere år. Naturen her er under sterkt press.


Vi høstet mange lovord under åpningen


Naturmangfold er ikke bare sjeldne arter, men også landskapet artene lever i, vi har prøvd å vise variasjonen, men med plass til "bare" 50 bilder var utvelgelsen vanskelig.


Noen av medlemmene i Helle Naturfoto som var til stede på åpningen av utstillingen. 


Kragerøs skjærgård er sterkt nedbygget av fritidshus, men fortsatt finner hubroen noen bortgjemte hekkeplasser. For 20 år siden satt 4-5 karer rundt et bål og lyttet til hubroens trolske rop, da ble ideen til Helle Naturfoto unnfanget og selvsagt måtte hubroen få hedersmedlemskap og ble valgt til vår logo. Mer om Helle Natufoto her . . .